Kotleciki z tuńczyka z koperkiem

Kotleciki z tuńczyka z koperkiem

Zdjęcie - Kotleciki z tuńczyka z koperkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Dzień dobry :-) Moje dzieci polubiły kotleciki z tuńczyka. Szczególnie córka, która samego nie bardzo zje, ewentualnie w paście do kanapek. Tak więc przemycam ryby w inny sposób, choć nie powiem, paluszki rybne uwielbia. Wolimy zamiast kurczaka zjeść rybę, więc chce im urozmaicić, żeby się za szybko nie znudziła. Tym razem kotleciki zrobiłam z koperkiem. Wyszły pyszne, polecam i miłego dzionka życzę :-)

Składniki:

  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • pęczek koperku
  • 1 mniejsza cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 jajka M+ 1 do panierki
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta


1. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na odrobinie masła. Jak się nam zeszkli dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek i smażymy jeszcze z minutę.
2. Tuńczyka odsączamy z zalewy, wrzucamy do miski, dodajemy posiekany koperek, jajka, naszą cebulę, mąkę i mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy (soli musimy dać troszkę więcej).
3. Na jednym talerzyku widelcem roztrzepujemy jajko, na drugi dajemy bułkę tartą. Łyżką nabieramy porcje masy formujemy kotleta i najpierw panierujemy z jajku, a następnie w bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami :-) Smacznego :-)

Zdjęcie - Kotleciki z tuńczyka z koperkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Kotleciki z tuńczyka z koperkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Kotleciki z tuńczyka z koperkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów