Kotleciki siekane z młoda kapustą
![Kotleciki siekane z młoda kapustą](/obrazek/duze/kotleciki-siekane-z-mloda-kapusta-429044.jpeg)
![Zdjęcie: KOTLECIKI SIEKANE Z MŁODĄ KAPUSTĄ Zdjęcie - KOTLECIKI SIEKANE Z MŁODĄ KAPUSTĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/429050.jpeg)
![Zdjęcie: KOTLECIKI SIEKANE Z MŁODĄ KAPUSTĄ Zdjęcie - KOTLECIKI SIEKANE Z MŁODĄ KAPUSTĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/429053.jpeg)
![Zdjęcie: KOTLECIKI SIEKANE Z MŁODĄ KAPUSTĄ Zdjęcie - KOTLECIKI SIEKANE Z MŁODĄ KAPUSTĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/429047.jpeg)
![Zdjęcie: KOTLECIKI SIEKANE Z MŁODĄ KAPUSTĄ Zdjęcie - KOTLECIKI SIEKANE Z MŁODĄ KAPUSTĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/429047.jpeg)
mama serwowała nam je na obiad w towarzystwie młodej kapusty lub surówki z
marchewki i jabłka oraz tłuczonymi ziemniakami ! Pyszne danie , które przypadnie do gustu również dzieciom
J Soczyste kotleciki, słodka kapustka, młode ziemniaczki i
ten aromat koperku… Koniecznie spróbujcie !
![Zdjęcie: KOTLECIKI SIEKANE Z MŁODĄ KAPUSTĄ Zdjęcie - KOTLECIKI SIEKANE Z MŁODĄ KAPUSTĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/429044.jpeg)
![Zdjęcie: KOTLECIKI SIEKANE Z MŁODĄ KAPUSTĄ Zdjęcie - KOTLECIKI SIEKANE Z MŁODĄ KAPUSTĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/429044.jpeg)
SKŁADNIKI: 1 podwójna pierś z kurczaka 2 jajka 1 kopiata łyżka gęstego jogurtu (najlepiej Greckiego) 1 płaska łyżka musztardy delikatesowej 3 łyżki mąki pszennej Posiekana natka pietruszki Sól, pieprz Olej do smażenia PRZYGOTOWANIE: 1.Filet myjemy i oczyszczamy z błonek i chrząstek. Kroimy
w drobną kostkę. 2. W misce mieszamy jajka z jogurtem, musztardą i mąką.
Dodajemy posiekaną pietruszkę i pokrojone mięso. Dokładnie mieszamy .
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. * Masa powinna przypominać w konsystencji ciasto na
racuchy. 3. Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy kotleciki z obu
stron na złoty kolor. 4. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu za pomocą ręczniczka
papierowego.
![Zdjęcie: KOTLECIKI SIEKANE Z MŁODĄ KAPUSTĄ Zdjęcie - KOTLECIKI SIEKANE Z MŁODĄ KAPUSTĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/429045.jpeg)
![Zdjęcie: KOTLECIKI SIEKANE Z MŁODĄ KAPUSTĄ Zdjęcie - KOTLECIKI SIEKANE Z MŁODĄ KAPUSTĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/429045.jpeg)
siekamy. Wsypujemy do garnka, zalewamy bulionem i dusimy pod przykryciem 20
min. 2. Dodajemy 1 łyżkę oliwy lub masła posiekany koperek
oraz 2 łyżki soku z cytryny. Jeszcze chwilę gotujemy . 3. Doprawiamy do smaku solą
i pieprzem . *Kotleciki proponuję serwować z młodymi ziemniaczkami !
![Zdjęcie: KOTLECIKI SIEKANE Z MŁODĄ KAPUSTĄ Zdjęcie - KOTLECIKI SIEKANE Z MŁODĄ KAPUSTĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/429051.jpeg)
![Zdjęcie: KOTLECIKI SIEKANE Z MŁODĄ KAPUSTĄ Zdjęcie - KOTLECIKI SIEKANE Z MŁODĄ KAPUSTĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/429052.jpeg)