Kostka jagodowa bez pieczenia

Kostka jagodowa bez pieczenia

Zdjęcie - KOSTKA JAGODOWA BEZ PIECZENIA - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - KOSTKA JAGODOWA BEZ PIECZENIA - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Pyszny i szybki deser na zimno
bez pieczenia , który z pewnością zaskoczy gości

Ja użyłam jagód ale spokojnie można użyć innych owoców np. malin, truskawek, jeżyn ? Koniecznie spróbujcie!

SKŁADNIKI:


300 g podłużnych biszkoptów 900 g serka homogenizowanego lub jogurtu gęstego typu Greckiego 270 g jagód (mogą być mrożone) 9 łyżek cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 3 łyżki żelatyny 1 bita śmietana Śnieżka

PRZYGOTOWANIE: 1.Blaszkę o wymiarach 26×21 wykładamy folią aluminiową, a na dnie układamy podłużne biszkopty. 2. Rozmrożone jagody miksujemy z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym. 3. Żelatynę wsypujemy do ½ szkl. wrzącej wody i mieszamy do rozpuszczenia. Tak przygotowaną żelatynę wlewamy do musu jagodowego. Dokładnie mieszamy. 4. Serki homogenizowane naturalne lub gęsty jogurt krótko miksujemy, a następnie partiami dodajemy mus jagodowy. Dokładnie miksujemy. 5. Połowę masy wylewamy na ułożone biszkopty. Wyrównujemy wierzch . Następnie układamy drugą warstwę biszkoptów i ponownie zalewamy musem. Gotowe ciasto wkładamy do lodówki. 6. Śnieżkę przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Dekorujemy nią ciasto przed podaniem

SMACZNEGO !

Zdjęcie - KOSTKA JAGODOWA BEZ PIECZENIA - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - KOSTKA JAGODOWA BEZ PIECZENIA - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - KOSTKA JAGODOWA BEZ PIECZENIA - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - KOSTKA JAGODOWA BEZ PIECZENIA - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - KOSTKA JAGODOWA BEZ PIECZENIA - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - KOSTKA JAGODOWA BEZ PIECZENIA - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów