Kostka cytrynowa

Kostka cytrynowa

Super latwe kostki cytrynowe moga jesc osoby nie tolerujace glutenu,w gorace dni to zbawienie dla podniebienia- mozemy spokojnie zastapic nimi lody.

Kostka ma postac zelatynki chociaz zelatyny tam nie ma- za to wspanialy smak cytryny swiezo wycisnietej ---u mnie wprost z drzewa- polecam!

Zapraszam!

Zdjęcie - Kostka cytrynowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kostka cytrynowa

. 300 ml wycisnietego soku z cytryny

. 300 ml wody

. 3 lyzki cukru ( moze byc wiecej- do smaku )

. 5 lyzek maki ziemniaczanej lub kukurydzianej

. zolty barwnik do ciast

. wiorki kokosowe do posypki

Wykonanie

- wszystkie skladniki mieszamy w misce ,przelewamy do garnka i powoli podgrzewamy do zagotowania

( pierwsze babelki )

- goracy plyn przelewamy do kwadratowego,szklanego naczynia ,przykrywamy folia spozywcza i odstwiamy do lodowki najlepiej na cala noc

- zimna mase przekladamy na deske i kroimy w male kwadraciki ktore obtaczamy w kokosowych wiorkach

- przechowujemy w lodowce

Smacznego!!!

Kategorie przepisów