Kopytka szpinakowe

Kopytka szpinakowe

Zdjęcie - Kopytka szpinakowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Dzisiaj jest zielony czwartek w związku z tym moją propozycją jest  danie z zielonym elementem. Do zwykłego ciasta na kopytka proponuję dodać trochę szpinaku uduszonego na maśle, z odrobiną czosnku. Szpinak wspaniale ubarwia kopytka i nieco modyfikuje smak, chociaż wogóle nie dominuje.

Składniki

Instrukcje

Szpinak rozmrozić. Na patelni rozpuścić łyżkę masła, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, chwilę smażyć, dodać szpinak i dusić 5 min, od czasu do czasu mieszając. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, wystudzić, przecisnąć przez praskę do miski. Dodać jajko, uduszony szpinak z czosnkiem, sól,  wymieszać  Z powstałej masy ująć 1/4 ciasta i w to miejsce wsypać mąkę. Dokładnie wymieszać. Z powstałego ciasta formować wałki, i kroić kopytka. Wrzucać na gotującą się, posolona wodę i gotować do wypłynięcia. Podawać polane gorącym masłem.

Smacznego:)

Zdjęcie - Kopytka szpinakowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów