Kompot z truskawek i rabarbaru

Przy obecnych temperaturach tylko to jestem w stanie przyswoić w 100%. Korzystajcie z sezonowości i pakujcie w siebie tyle dobra ile możecie. Na zdrowie.

Zdjęcie - Kompot z truskawek i rabarbaru - Przepisy kulinarne ze zdjęciami



Składniki:
1,5 l wody
2 łodygi rabarbaru
300 g truskawek
2 łyżki cukru lub więcej
1 cytryna
kostki lodu


Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy do niej cukier, umyty i pokrojony w mniejsze kawałki rabarbar i umyte i pozbawione szypułek truskawki. Kompot gotujemy 15 minut. Studzimy, dodajemy sok z cytryny. Przed podaniem dorzucamy do niego kostki lodu.


Przepisy z tych kategorii

Ciasto drożdżowe mojej babci

Ciasto drożdżowe mojej babci

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Racuchy drożdżowe z jabłkami
3

Racuchy drożdżowe z jabłkami

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Kluski szare
2

Kluski szare

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Pomidorowa z makaronem

Pomidorowa z makaronem

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Szarlotka na kruchym cieście
2

Szarlotka na kruchym cieście

Samantha Samantha
kulinarny blog samanthy

Najprostsza szarlotka na półkruchym cieście
2

Najprostsza szarlotka na półkr…

food² food²
Food Square

Przepisy z tych kategorii

Kompot z czereśni i rabarbaru
1

Kompot z czereśni i rabarbaru

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Eton mess z pieczonym rabarbarem
1

Eton mess z pieczonym rabarbar…

food² food²
Food Square

Kotlety wieprzowe z rabarbarem

Kotlety wieprzowe z rabarbarem…

Dagmara Dagmara
U stóp Benbulbena

Proste ciasto z rabarbarem

Proste ciasto z rabarbarem

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Migdałowe ciasto z rabarbarem

Migdałowe ciasto z rabarbarem

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Tarta z budyniem i rabarbarem
1

Tarta z budyniem i rabarbarem

food² food²
Food Square