Koktajl krewetkowy
Składniki na 8 porcji:
- 400g krewetk gotowanych, rozmrożonych
- 4-5 główek mini sałaty rzymskiej
Sos:
- 4 łyżki majonezu Winiary
- 2 łyzki ketchupu
- 1 łyżeczka sosu Worcestershire
- sok z połowy cytryny
- 2 łyzeczki chrzanu
- kilka kropel tabasco
Wszystkie skąłdnik sosu wymieszać. Sałatę porwać na mniejsze kawałki, Z krewetek usunąć pancerzyki, również z ogonków.
W szklankach lub kieliszkach ułożyć wartwę sałaty, tak mniej więcej do połowy naczynia, uzupełnić krewetkami i polać sosem. Udekorować krewetką lub plastrem cytryny.
Podobne wpisy Koktajl krewetkowyCarpaccio wołowe z trzema różnymi sosami
Koktajl kokosowo brzoskwiniowy
Orientalna zupa z krewetkami i małżami