Kokosowe cappuccino - sernik bez pieczenia

Kokosowe cappuccino - sernik bez pieczenia

Dziś przygotowałam dla Was fantastyczne kokosowe cappuccino bez pieczenia.

Delikatne biszkopty nasączone aromatyczną kawą i przykryte masą serową z dodatkiem prażonego kokosu i mleka w proszku, które jak wiecie ma genialny waniliowy smak to coś fantastycznego!

Kropka nad I to wierzch obficie pokryty kawałkami czekolady, biszkoptami z kawą i dużą ilością kakao.

Połączenie genialne!

Ciasto jest delikatne i bardzo łatwe do zrobienia!

Gwarantuję, że zakochacie się w tym smaku, a ciasto stanie się jednym z ulubionych!

Spróbujcie i Wy!

Polecam!

Zdjęcie - Kokosowe cappuccino - sernik bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SKŁADNIKI:

( tortownica 26 cm )

* kawa ziarnista – 1 garstka

* okrągłe biszkopty – 2 op

* kokos – ok. 70 g

* masło min.82% – 200 g

* żółtko L – 3 szt

* cukier puder – 4 łyżki

* mleko w proszku – 2 szkl

* ser biały wiaderkowy ( u mnie Wieluń Mój Ulubiony ) – 500 g

* żelatyna – 3 łyżki

DODATKOWO :

* kakao – do posypania

* mleczna czekolada – 100 g

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :

Kawę mielimy, zaparzamy, odcedzamy.

Żelatynę rozpuszczamy w ok. 0,5 szkl ( nie więcej ) wody, dokładnie mieszamy, podgrzewamy i odstawiamy do lekkiego przestudzenia.

Żółtka ubijamy z cukrem pudrem na puszystą masę.

Masło ucieramy i nie przerywając ucierania dodajemy ubite żółtka.

Łyżka po łyżce dodajemy ser biały, a następnie wsypujemy mleko w proszku oraz podprażony kokos – dokładnie miksujemy.

Dodajemy żelatynę ( wcześniej ją hartujemy ) i jeszcze raz mieszamy.

Blachę wykładamy folią albo papierem.

Na dnie układamy zanurzane w kawie biszkopty.

Masę wylewamy na blachę, wygładzamy wierzch.

Przykrywamy kolejną porcją namoczonych w kawie biszkoptów.

Posypujemy posiekaną czekoladą oraz dość sporą ilością kakao.

Wstawiamy do lodówki na kilka godzin ( a najlepiej całą noc ).

Smacznego!

Zdjęcie - Kokosowe cappuccino - sernik bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów