Kluski jaglane

Kluski jaglane

Zdjęcie - Kluski jaglane - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

  • Wynik: 35
  • Czas przygotowania: 30 minut
  • Czas gotowania: 5 minut

 

Kluski jaglane są jak dla mnie doskonałą alternatywą dla kopytek. Nie ma z nimi tyle roboty, nie trzeba wyciągać stolnicy no i na pewno są zdrowsze. A smakują równie wspaniale jak  nie lepiej.

 

Składniki

Instrukcje

 

Kaszę jaglaną ugotować na sypko, wystudzić. Do dużego naczynia włożyć kaszę oraz ser i dokładnie zmiksować. Dodać  jajko, sól i wymieszać, następnie dodać mąki i wyrobić dośc gęste ciasto. Urywać po kawałku, wałkować jak kopytka, ciąć małe kluski, lekko spłaszczyć.

W dużym garnku zagotować wodę, osolić. Wrzucać kluski partiami i gotowć ok. 5 min. Wyjmować łyżką cedzakową. Podawać z masłem, cebulką, według własnego uznania.

Smacznego:)

Zdjęcie - Kluski jaglane - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów