Kimchi Tuna Melt
Kto ma ochotę na rumiany trójkącik? Oto Kimchi Tuna Melt.
Proszę wyobrazić sobie złocisty tościk z majonezem, tuńczykiem, kimchi, cebulowymi piórkami i ciągnącymi się nitkami sera. Gwarantuję, że roztopicie się w tej przyjemności ?
Kimchi Tuna Melt
- puszka tuńczyka w sosie własnym lub oliwie (160 g)
- 100 g kimchi
- 3 łyżki majonezu
- 2 łyżki posiekanej kolendry
- mała cebula (u mnie czosnkowa)
- 4 plastry jalapeno (opcjonalnie)
- 8 łyżek tartej Mozzarelli lub np. Cheddara
- 8 kromek chleba (polecam tu tostowy)
- 2 łyżki oliwy
- łyżka masła
- Tuńczyka odsączamy z zalewy, przekładamy do miski, rozgniatamy widelcem. Dodajemy posiekane kimchi (zrobiłam to nożyczkami), majonez i kolendrę. Mieszamy.
- Cebulę kroimy w piórka.
- Kromkę chleba smarujemy pasta, wykładamy cebulowe piórka, przykrywamy tartym serem, na środku kładziemy plaster jalapeno, przykrywamy drugą kromką i dociskamy.
- W ten sposób przygotowujemy resztą tostów.
- Kimchi Tuna Melt smażymy na rozgrzanej patelni z oliwą i masłem, po ok 2 minuty z każdej strony.
- Złociste tosty przekrawałam na pół, dekorowałam majonezem ze Srirachą oraz jalapeno.