Kawa Azteków
Miłośnikom czekolady na gorąco proponuję dzisiaj kawę Azteków, pyszny napój kawowo-czekoaldowy z cynamonową nutą. Daje silnego kopa w czasie ponurych dni i naprawdę pysznie smakuje. Jest to równiez moja propozycja do akcji Z widelcem przez kuchnie obu Ameryk. Przepis znalazłam tutaj.
Składniki dla 2 osób:
- 50 g półgorzkiej czekolady
- 1 łyżeczka zmielonego cynamonu
- 4-6 gwiazdek anyżu
- 1 łyżka stołowa czerwonego pieprzu
- 2 wydłużone Espresso
- według upodobania mleczna pianka
Pokruszyć drobno półgorzką czekoladę i wsypać do szklanki razem z cynamonem, gwiazdkami anyżowymi i czerwonym pieprzem. Wlać przedłużone espresso i wymieszać. Nałożyć na wierzch mleczną pianę i ozdobić cynamonem, anyżem i czerwonym pieprzem.
Smacznego:)