Kaszka manna z malinami
Jestem ogromną fanką kaszy manny, moi chłopcy również.
Jakby się dało, zupę mleczną jedliby trzy razy dziennie.
Oczywiście ani trzy razy dziennie, ani codziennie many nie gotuję, ale robię ją bardzo często.
Znudzić nam się nie jest w stanie, ponieważ przyrządzam ją na wszelkie możliwe sposoby, z przeróżnymi dodatkami.
Teraz w lecie wykorzystuję do tego sezonowe owoce.
Tym razem, iście letnia, o pięknie różowym kolorze, pyszna manna z malinami.
Już podczas gotowania, zachęcała do jedzenia.
Zapach rozpiekanych malin był obłędny.
Polecam!
Składniki (na 2 porcje):
- ok. 300-400ml mleka
- 6 łyżek kaszy manny błyskawicznej
- cukier (wedle uznania)
- maliny (ilość dowolna)
Dodać mannę i cukier.
Gotować chwilę na małym gazie.
Pod koniec gotowania dodać maliny.
Poczekać do momentu aż zaczną się rozpiekać.
Mannę podawać na ciepło lub na zimno.