Karminadle śląskie

Karminadle śląskie
Zdjęcie - Karminadle śląskie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Karminadle śląskie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Karminadle śląskie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Karminadle śląskie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • mięso mielone 0,5 kg
  • bułka 1 sztuka
  • jajko 1 sztuka
  • cebula 1 sztuka
  • sól, pieprz 1\3 łyżeczki
  • majeranek 1 łyżeczka
  • olej KUJAWSKI do smażenia
Przygotowanie

Cebulę kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na oleju Kujawskim. Dodajemy do mięsa. 


Bułkę moczymy w wodzie, odciskamy i wraz z jajkiem, solą, pieprzem, majerankiem dodajemy do mięsa. 


Wszystko razem dokładnie mieszamy. 


Z masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju do zrumienienia.

Kategorie przepisów