Karkówka z grilla

Karkówka z grilla

Skoro weekend to dziś propozycja na grilla - świetna marynata do mięsa. Sprawdzi się zarówno do karkówki czy schabu jak i piersi drobiowych. Delikatna, taka w "sam raz".

Marynowanie powinno trwać ok. 12 godzin, jednak jeśli teraz zabierzecie się do pracy - wieczorem będzie można mięsko wrzucić na ruszt.
Zdjęcie - KARKÓWKA Z GRILLA - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Karkówka z grilla
SKŁADNIKI:

  • 1/2 kg karkówki pokrojonej w plastry
  • 3 łyżki śmietany
  • 2 łyżeczki musztardy dijon
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka soli
  • 3 ząbki czosnku
Czosnek rozetrzeć z solą, wymieszać pozostałe składniki marynaty.
Mięso zamarynować przynajmniej ok. 12 godzin, można zostawić na całą noc.
Piec z obu stron na grillu lub smażyć na patelni grillowej.

Zdjęcie - KARKÓWKA Z GRILLA - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Karkówka z grilla

Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w usłudze TwitterUdostępnij w usłudze Facebook Reakcje:

Kategorie przepisów