Karkówka z grilla
Skoro weekend to dziś propozycja na grilla - świetna marynata do mięsa. Sprawdzi się zarówno do karkówki czy schabu jak i piersi drobiowych. Delikatna, taka w "sam raz".
Marynowanie powinno trwać ok. 12 godzin, jednak jeśli teraz zabierzecie się do pracy - wieczorem będzie można mięsko wrzucić na ruszt.
Karkówka z grilla
SKŁADNIKI:
- 1/2 kg karkówki pokrojonej w plastry
- 3 łyżki śmietany
- 2 łyżeczki musztardy dijon
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżeczka soli
- 3 ząbki czosnku
Mięso zamarynować przynajmniej ok. 12 godzin, można zostawić na całą noc.
Piec z obu stron na grillu lub smażyć na patelni grillowej.
Karkówka z grilla Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w usłudze TwitterUdostępnij w usłudze Facebook Reakcje: