Kapusta zasmażana

Kapusta zasmażana
Składniki:
  • 1 kg przepłukanej kapusty kiszonej (normalnie nie płuczę kapusty, ale w tym przypadku, chciałem, żeby była słodka)
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1 cebula pokrojona w drobną kostkę
  • 3,5 łyżki cukru
  • 2 łyżki mąki
  • olej do smażenia
  • sól i pieprz
Zdjęcie - Kapusta zasmażana - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kapustę lekko posiekać, wrzucić do garnka, zalać wodą, tak, żeby przykryła kapustę, dodać kminek i gotowac do miękkości. Cebulę podsmażyć na oleju, dodać mąkę i jeszcze chwilę smażyć, dodać do kapusty i zagotować, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Zdjęcie - Kapusta zasmażana - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Podobne wpisy Kapusta zasmażanaZdjęcie - Kapusta zasmażana - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kapusta z fasolą (wigilijna)

Zdjęcie - Kapusta zasmażana - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kapusta po węgiersku

Zdjęcie - Kapusta zasmażana - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Czerwona kiszona kapusta

Zdjęcie - Kapusta zasmażana - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Łazanki

Kategorie przepisów