Kapusta z grzybami

Kapusta z grzybami
1 kg kiszonej kapusty

2 cebule

grzyby (około 30 dag)

sól

pieprz

listki laurowe

kminek

olej

 

Kiszoną kapustę zalać wodą, odcisnąć, lekko posiekać. Na rozgrzanym tłuszczu przesmażyć drobno pokrojone cebule, wrzucić odciśniętą z wody kapustę. Dodać 3 listki laurowe i odrobinę kminku. Kapustę dusić do miękkości.

Grzyby oczyścić, umyć, pokroić w plastry. Przesmażyć na patelni z odrobiną oleju. Dodać do kapusty, doprawić pieprzem i solą do smaku, wymieszać. Chwilkę dusić, żeby wszystkie składniki się "przegryzły".

 

 

 

 

Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                    Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                   Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategorie przepisów