Kapusta kiszona zasmażana

Kapusta kiszona zasmażana

Kapusta zasmażana to pyszny i bardzo zdrowy dodatek do wielu potraw, czy to mięsnych czy typowo ziemniaczanych.

Aromatyczna z dodatkiem przypraw i słodkiej cebulki.

Zdjęcie - Kapusta kiszona zasmażana - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kapusta kiszona zasmażana

 Porcja: 500g 

Składniki:

  • 500g woreczek dobrej kapusty kiszonej
  • 1 marchewka
  • 2 listki laurowe
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka ziarenek kminku utartego w moździerzu 
  • 2 średnie cebule, pokrojone w kostkę
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka mąki pszennej

Sposób przygotowania:

Kapustę siekamy na mniejsze kawałki i dodajemy tartą marchewkę. Umieszczamy kapustę w garnku i zalewamy kapustę wodą. Do połowy wysokości kapusty. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie oraz utarty kmin. Gotujemy pod przykryciem około 30 minut.

Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i rumienimy cebulę z dodatkiem cukru, mieszamy. Dolewamy do cebuli około pół szklanki wody, pozyskanej z gotowanej kapusty, dodajemy mąkę i dokładnie wszystko mieszamy. Wlewamy całą zawartość patelni do garnka z kapustą i mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem.

Zdjęcie - Kapusta kiszona zasmażana - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kapusta kiszona zasmażana

Zdjęcie - Kapusta kiszona zasmażana - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kapusta kiszona zasmażana

 

 

 

 

Kategorie przepisów