Kapusta kiszona z ciecierzycą

Kapusta kiszona  z ciecierzycą
przepis:

 .

0,5 kg kiszonej kapusty

1 puszka ciecierzycy (400 g)

1 cebula

2 łyżki oleju

pieprz, ziele angielskie, 2 listki laurowe

1 łyżeczka kminku

1 łyżeczka majeranku

Kapustę zalać niewielką ilością wody, dodać pieprz, ziele angielskie, kminek  i listki laurowe i gotować do miękkości.

W razie potrzeby uzupełniać wodę.

Cebulę obrać, pokroić w kostkę, a następnie zeszklić na oleju.

Ciecierzycę odsączyć z zalewy i opłukać.

Cebulę  z olejem, ciecierzycę  i majeranek dodać do kapusty, wymieszać.

Kapustę można zagęścić przy pomocy jasnozłotej zasmażki, a olej zastąpić smalcem.

Zdjęcie - Kapusta kiszona  z ciecierzycą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów