Kapusta duszona z jabłkami

Kapusta duszona z jabłkami
Zdjęcie - Kapusta duszona z jabłkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 55
  • Czas przygotowania: 15minuty
  • Czas gotowania: 40minuty

Jeśli lubicie jarzynki na ciepło to ta kapusta  duszona z jabłkami powinna przypaść Wam do gustu. Użyłam antonówek, które idealnie się rozpadły ale też i zakwasiły danie więc ocet polecam dodać dopiero na końcu. Także z cukrem wstrzymajcie się do końca i dodajcie go stopniowo. Odpowiednio wyważone proporcje to gwarancja pysznego smaku. Taka jarzynka doskonale pasuje do mięsa.

źródło

Składniki Instrukcje

W rondlu na łyżce masła podsmażyć cebulę, powinna się zeszklić. Dodać kapustę i smażyć.
Na patelni, na drugiej łyżce masła, przesmażyć jabłka. Dodajć je do kapusty. Doprawić łyżką octu z czerwonego wina, łyżeczka cukru, solą i pieprzem. Całość zalać bulionem i gotować ok. 40 minut.

Żurawiny zasypać w garnuszku cukrem. Zostawić na 15 minut a następnie podgrzać na małym ogniu aż owoce puszczą sok i cukier się rozpuści.

Smacznego:)

Zdjęcie - Kapusta duszona z jabłkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów