Kalafiorowa z młodego kalafiora

Kalafiorowa z młodego kalafiora

Zupy z młodymi warzywami mają wyjątkowy smak. także do ugotowania tej kalafiorowej użyjcie oprócz młodego kalafiora również młodej włoszczyzny. zamiast passaty możecie też wziąć świeże pomidory, choć koloru nie dadzą za wiele, za to smak będzie jeszcze lepszy!

Zdjęcie - kalafiorowa z młodego kalafiora - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

zupa pomidorowa-kalafiorowa

  • 1 nieduży kalafior,
  • 2 litry wywaru drobiowego z włoszczyzną,
  • 0,5 szkl. passaty lub 0,5 kg dojrzałych pomidorów bez skórki,
  • sól, pieprz,
  • śmietana,
  • natka pietruszki

Do gotującego się wywaru drobiowego z włoszczyzną dodaj drobno pokrojony kalafior. Gdy będzie miękki dodaj passatę lub pokrojone pomidory bez skórki. Gotuj na małym ogniu jeszcze przez 10 minut. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj z kleksem śmietany i natką pietruszki

Kategorie przepisów