Kalafior w cieście piwnym
Kalafior w cieście piwnym, to ciekawa propozycja na letni, wegetariański obiad. Tak przygotowany kalafior, sprawdzi się również na kolację, czy przystawkę na domowe imprezy. W tym przepisie piwo można zastąpić wodą mineralną. Kawałki kalafiora smażę na rumiano i od razu podaję, nam najbardziej smakują z surówką. Bardzo polecam
To mój ostatni wpis przed wakacyjną, dwutygodniową przerwą. Wszystkim fanom, którzy właśnie zaczynają urlopy, życzę niezapomnianych chwil i dużo słońca ?
Składniki
- 2 średniej wielkości kalafiory
- szklanka mąki orkiszowej typ 700 lub pszennej
- 2 jajka ( osobno żółtka, osobno białka )
- 1 łyżka oleju roślinnego
- 3/4 szklanki piwa
- 1/3 łyżeczki soli
- 1/3 łyżeczki tymianku
- szczypta curry
- olej do smażenia