Kalafior panierowany

Kalafior panierowany
Składniki:
  • 1 kalafior podzielony na różyczki
  • 3 jajka
  • 2 łyżki mleka lub wody
  • bułka tarta
  • sól i pieprz
Zdjęcie - Kalafior panierowany - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Kalafiora podgotować w osolonej wodzie lub na parze (tak żeby zmiękł trochę ale się nie rozpadał bo nie damy rady go panierować). Jajka dobrze rozmieszać z wodą lub mlekiem. Podgotowane różyczki kalafiora zanurzać w jajku i panierować w bułce tartej (posypywać bułką tartą z każdej strony) i smażyć na głębokim oleju. Zdjęcie - Kalafior panierowany - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Podobne wpisy Kalafior panierowanyZdjęcie - Kalafior panierowany - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Krokiety z pieczarkami i żółtym serem

Zdjęcie - Kalafior panierowany - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Łosoś smażony z sosem ziołowym

Zdjęcie - Kalafior panierowany - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Roladki schabowe

Zdjęcie - Kalafior panierowany - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Filety rybne panierowane

Kategorie przepisów