Jogurtowe z czekoladą
Dziś mam dla Was taką proste ucierane ciasto jogurtowe z kawałkami gorzkiej czekolady Czasem mam ochotę na takie łatwe i szybkie ciasto, bez żadnych mas i skomplikowanych warstw. I nie wiem jak to się dzieje, że takie właśnie zawsze znikają w tempie ekspresowym. Skusicie się i Wy?
Składniki:
- 1 masło
- 3/4 szklanki cukru
- szczypta soli
- mały jogurt naturalny (200 g)
- 3 szklanki mąki pszennej
- 4 jajka
- 1 budyń waniliowy
- łyżeczka proszku do pieczenia
- tabliczka gorzkiej czekolady
Masło ucieramy na puszystą masę z cukrem i solą. Nadal ucierając dodajemy na przemian jajka i jogurt. Następnie wsypujemy mąkę z budyniem i proszkiem do pieczenia oraz posiekaną na duże kawałki czekoladę i dokładnie mieszamy. Przelewamy do foremki keksowej wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok 50 minut w 170 st. C.