Jak obrać i ugotować białe szparagi ?

Zdjęcie - Jak obrać i ugotować białe szparagi ? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
WYKONANIE:
1. Szparagi umyć i osuszyć.
2. Szparaga wsiąść do ręki i obieraczką do warzyw obrać z twardych włókien zaczynając tuż pod główka. Główki nie obierać.
3. Szparagi złamać na wysokości ok 2-3 cm od końca - przy wyginaniu szparag powinien złamać się dokładnie na granicy zdrewniałej końcówki.
4. Do garnka wlać wodę, dodać łyżeczkę cukru i soli i zagotować.
5. Szparagi ułożyć na płasko i gotować 15 min.

INSTRUKCJA - KROK PO KROKU:

Przepisy z tych kategorii

Zielone szparagi i jogurtowy dip z czosnkiem niedźwiedzim

Zielone szparagi i jogurtowy d…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Szparagi z grzankami i serem Asiago. Wiosenne niebo na talerzu!
1

Szparagi z grzankami i serem A…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Kurczak orientalny smażony z ananasem i papryką
2

Kurczak orientalny smażony z a…

Dzi Dzi
karmelowy

Makaron soba ze szparagami i groszkiem

Makaron soba ze szparagami i g…

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Omlet z młodą kapustą, szparagami i  pomidorem

Omlet z młodą kapustą, szparag…

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

Pieczone szparagi z rzodkiewkami

Pieczone szparagi z rzodkiewka…

Aleglodomorek Aleglodomorek
Aleglodomorek

Przepisy z tych kategorii

Kanapki z awokado i czosnkowym dressingiem
1

Kanapki z awokado i czosnkowym…

napiecyku napiecyku
napiecyku

Pierwsze sushi jak zrobić ?
1

Pierwsze sushi jak zrobić ?

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Bakłażany zapiekane z fetą
3

Bakłażany zapiekane z fetą

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Sałatka z pora, białej fasoli i surimi
1

Sałatka z pora, białej fasoli…

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

Bułeczki kwiatki z suszonymi pomidorami
1

Bułeczki kwiatki z suszonymi p…

Tosia Tosia
Smakowity chleb

Serowa strata ze szpinakiem i pomidorami
1

Serowa strata ze szpinakiem i…

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy