Jak obrać i ugotować białe szparagi ?

Zdjęcie - Jak obrać i ugotować białe szparagi ? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
WYKONANIE:
1. Szparagi umyć i osuszyć.
2. Szparaga wsiąść do ręki i obieraczką do warzyw obrać z twardych włókien zaczynając tuż pod główka. Główki nie obierać.
3. Szparagi złamać na wysokości ok 2-3 cm od końca - przy wyginaniu szparag powinien złamać się dokładnie na granicy zdrewniałej końcówki.
4. Do garnka wlać wodę, dodać łyżeczkę cukru i soli i zagotować.
5. Szparagi ułożyć na płasko i gotować 15 min.

INSTRUKCJA - KROK PO KROKU:

Przepisy z tych kategorii

Wytrawne muffiny dyniowe

Wytrawne muffiny dyniowe

Karolka Karolka
Przysmaki Karolki

Jesienna pieczeń z dynią i porem

Jesienna pieczeń z dynią i por…

napiecyku napiecyku
napiecyku

Sałatka shirazi z granatem

Sałatka shirazi z granatem

Tyna Tyna
In cooking we trust

Sałatka z dyni i gruszki  z orzechami

Sałatka z dyni i gruszki z or…

figmara figmara
figowe smaki

Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Ekspresowe mini pączki dyniowe
1

Ekspresowe mini pączki dyniowe

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Przepisy z tych kategorii

Letnia sałatka ze szparagami, komosą ryżową i kurczakiem

Letnia sałatka ze szparagami,…

kulinarne_podroze kulinarne_podroze
Kulinarne podróże

Sałatka z grillowanymi szparagami, halloumi i truskawkami

Sałatka z grillowanymi szparag…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Szparagi z grillowanym serem halloumi i miętą

Szparagi z grillowanym serem h…

food² food²
Food Square

Zupa krem ze szparagów

Zupa krem ze szparagów

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

Szparagi z masłem i cytryną

Szparagi z masłem i cytryną

aronia aronia
Wiem co jem

Na dobry początek dnia

Na dobry początek dnia

Karolka Karolka
Przysmaki Karolki