Jak obrać i ugotować białe szparagi ?

Zdjęcie - Jak obrać i ugotować białe szparagi ? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
WYKONANIE:
1. Szparagi umyć i osuszyć.
2. Szparaga wsiąść do ręki i obieraczką do warzyw obrać z twardych włókien zaczynając tuż pod główka. Główki nie obierać.
3. Szparagi złamać na wysokości ok 2-3 cm od końca - przy wyginaniu szparag powinien złamać się dokładnie na granicy zdrewniałej końcówki.
4. Do garnka wlać wodę, dodać łyżeczkę cukru i soli i zagotować.
5. Szparagi ułożyć na płasko i gotować 15 min.

INSTRUKCJA - KROK PO KROKU:

Przepisy z tych kategorii

Botwinka ze szparagami

Botwinka ze szparagami

Dzi Dzi
karmelowy

Tarta serowa ze szparagami

Tarta serowa ze szparagami

Kasia Kasia
Pełny talerz

Przekąskowe wrapy

Przekąskowe wrapy

MiZu MiZu
Kuchnia przy drodze

Szparagi z boczkiem, koperkiem i pieczonymi ziemniaczkami
1

Szparagi z boczkiem, koperkiem…

Beti Beti
kruche babeczki

Spaghetti z białymi szparagami i truflami

Spaghetti z białymi szparagami…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Zielone szparagi z mlekiem kokosowym i masłem orzechowym

Zielone szparagi z mlekiem kok…

figmara figmara
figowe smaki

Przepisy z tych kategorii

Szparagi z jajkiem sadzonym, chipsami z boczku i sosem holenderskim

Szparagi z jajkiem sadzonym, c…

food² food²
Food Square

Tarta z zielonymi szparagami i czosnkiem niedźwiedzim

Tarta z zielonymi szparagami i…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Szybka potrawka wiosenna z kurczakiem i szparagami
1

Szybka potrawka wiosenna z kur…

Dzi Dzi
karmelowy

Szparagi z boczkiem i gorgonzolą
1

Szparagi z boczkiem i gorgonzo…

Dzi Dzi
karmelowy

Zupa krem z zielonymi szparagami
1

Zupa krem z zielonymi szparaga…

kolorowo-torcikowo kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo

Szparagi zapiekane pod beszamelem

Szparagi zapiekane pod beszame…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty