Jak obrać i ugotować białe szparagi ?

Zdjęcie - Jak obrać i ugotować białe szparagi ? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
WYKONANIE:
1. Szparagi umyć i osuszyć.
2. Szparaga wsiąść do ręki i obieraczką do warzyw obrać z twardych włókien zaczynając tuż pod główka. Główki nie obierać.
3. Szparagi złamać na wysokości ok 2-3 cm od końca - przy wyginaniu szparag powinien złamać się dokładnie na granicy zdrewniałej końcówki.
4. Do garnka wlać wodę, dodać łyżeczkę cukru i soli i zagotować.
5. Szparagi ułożyć na płasko i gotować 15 min.

INSTRUKCJA - KROK PO KROKU:

Przepisy z tych kategorii

Risotto z kurkami, szpinakiem i serem grana padano
1

Risotto z kurkami, szpinakiem…

Beti Beti
kruche babeczki

Makaron z soczewicą i dynią pieczoną w mleczku kokosowym
1

Makaron z soczewicą i dynią pi…

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

Tarta żytnia z buraczkami, fenkułem i koperkiem

Tarta żytnia z buraczkami, fen…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Tajskie czerwone curry z dynią i gęsią

Tajskie czerwone curry z dynią…

Dzi Dzi
karmelowy

Ciasto dyniowe z nutellą
1

Ciasto dyniowe z nutellą

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Kalafiorowe „risotto” z prawdziwkami
1

Kalafiorowe „risotto” z prawdz…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Przepisy z tych kategorii

Brownie z dynią (wegańskie)
1

Brownie z dynią (wegańskie)

Agata Agata
Pensamientos en un plato

Pasta kanapkowa z czerwonej soczewicy
1

Pasta kanapkowa z czerwonej so…

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Cukinie faszerowane kaszą jaglaną i kurkami

Cukinie faszerowane kaszą jagl…

aronia aronia
Wiem co jem

Cukinia faszerowana kaszą pęczak i pomidorami

Cukinia faszerowana kaszą pęcz…

food² food²
Food Square

Brzydule, czyli wypełnione zdrowymi składnikami czekoladowe babeczki

Brzydule, czyli wypełnione zdr…

montka montka
cukierenka

Kokosowe ptasie mleczko z nasionami chia i jagodami
2

Kokosowe ptasie mleczko z nasi…

food² food²
Food Square