Jak obrać i ugotować białe szparagi ?

Zdjęcie - Jak obrać i ugotować białe szparagi ? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
WYKONANIE:
1. Szparagi umyć i osuszyć.
2. Szparaga wsiąść do ręki i obieraczką do warzyw obrać z twardych włókien zaczynając tuż pod główka. Główki nie obierać.
3. Szparagi złamać na wysokości ok 2-3 cm od końca - przy wyginaniu szparag powinien złamać się dokładnie na granicy zdrewniałej końcówki.
4. Do garnka wlać wodę, dodać łyżeczkę cukru i soli i zagotować.
5. Szparagi ułożyć na płasko i gotować 15 min.

INSTRUKCJA - KROK PO KROKU:

Przepisy z tych kategorii

Burgery z komosy ryżowej i bobu

Burgery z komosy ryżowej i bob…

Karolka Karolka
Przysmaki Karolki

Wegański czekoladowy krem z orzechami laskowymi

Wegański czekoladowy krem z or…

Agata Agata
Pensamientos en un plato

Fasolka szparagowa z ryżem

Fasolka szparagowa z ryżem

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

Faszerowane pomidory. Komosa ryżowa i cukinia.

Faszerowane pomidory. Komosa r…

Karolka Karolka
Przysmaki Karolki

Idealne gołąbki wegetariańskie

Idealne gołąbki wegetariańskie

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Hummus z burakami i za'atarem

Hummus z burakami i za'atarem

Tyna Tyna
In cooking we trust

Przepisy z tych kategorii

Sałatka z kaszy pęczak, bobu i ogórka małosolnego

Sałatka z kaszy pęczak, bobu i…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Zupa śmietanowa z kurczakiem i zielonym groszkiem, z delikatną nutą mięty
1

Zupa śmietanowa z kurczakiem i…

Małgorzata Małgorzata
Codzienna kuchnia niecodzienna

Botwinka

Botwinka

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Muffinki z czarną porzeczką i czekoladą

Muffinki z czarną porzeczką i…

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

Pasta z czerwonej soczewicy z suszonymi pomidorami

Pasta z czerwonej soczewicy z…

Agata Agata
Pensamientos en un plato

Caponata - bigos z bakłażana
1

Caponata - bigos z bakłażana

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit