Jajka w sosie chrzanowym

Jajka w sosie chrzanowym
Składniki:
  • 10 jaj ugotowanych na twardo
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • 3 szklanki wody
  • 3 łyżki chrzanu
  • 4 łyżki śmietany
  • cukier do smaku (ja dałem 2 łyżki)
  • łyżeczka soku z cytryny
  • sól, biały pieprz
Zdjęcie - Jajka w sosie chrzanowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Masło roztopić na patelni, dodać mąkę i lekko ją zrumienić, dodać wodę (zimną inaczej zrobią się kluchy) i zagotować od czasu do czasu mieszając, dodać chrzan, sok z cytryny i śmietanę, doprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem. Jajka obrać, przeciąć na połówki i podawać z sosem i ziemniakami.

    Podobne wpisy Jajka w sosie chrzanowymZdjęcie - Jajka w sosie chrzanowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

    Buraki na ciepło

    Zdjęcie - Jajka w sosie chrzanowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

    Łosoś z sosem porowym

    Zdjęcie - Jajka w sosie chrzanowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

    Jajka z zielonym groszkiem w majonezie

    Zdjęcie - Jajka w sosie chrzanowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

    Ciasto z dyni ze śliwkami

    Kategorie przepisów