Jajka faszerowane z koperkiem
S k ł a d n i k i: (dla 2-3 osób)
- 6 jajek - 1 pęczek koperku - 2 łyżki śmietany 18% - 0,5 łyżeczki pieprzu - 0,5 łyżeczki soli - 2 łyżki bułki tartej - 1-2 łyżki oleju
S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a:
jajka gotujemy na twardo, studzimy, przecinamy nożem na pół (najlepiej trzymać jajko w ręku i uderzyć zdecydowanie, żeby cięcie było równe), wydrążamy. jajka i koperek drobno siekamy, dodajemy śmietanę, przyprawy, mieszamy. nakładamy farsz do skorupek, posypujemy bułką tartą, smażymy na rozgrzanym oleju przez kilka minut aż się zarumienią. konsumujemy np z młodymi ziemniaczkami i mlekiem zsiadłym.
- 6 jajek - 1 pęczek koperku - 2 łyżki śmietany 18% - 0,5 łyżeczki pieprzu - 0,5 łyżeczki soli - 2 łyżki bułki tartej - 1-2 łyżki oleju
S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a:
jajka gotujemy na twardo, studzimy, przecinamy nożem na pół (najlepiej trzymać jajko w ręku i uderzyć zdecydowanie, żeby cięcie było równe), wydrążamy. jajka i koperek drobno siekamy, dodajemy śmietanę, przyprawy, mieszamy. nakładamy farsz do skorupek, posypujemy bułką tartą, smażymy na rozgrzanym oleju przez kilka minut aż się zarumienią. konsumujemy np z młodymi ziemniaczkami i mlekiem zsiadłym.