Jajka faszerowane szynką

Bardzo prosty przepis na faszerowane jajka, których nie może zabraknąć na Wielkanocnym stole. Szynka, jajka i majonez to połączenie idealne! Te jajka są przepyszne i szybkie w przygotowaniu. Inne pomysły na faszerowane jajka znajdziesz tutaj :
jajka faszerowane pastą chrzanową
jajka faszerowane pastą z tuńczyka

2 jajka
4 plastry szynki konserwowej
1 łyżeczka szczypiorku
2-3 łyżeczki majonezu
sól, pieprz
- Jajka ugotować na twardo (zobacz jak ugotować jajka na twardo – klik).
- Ostudzić, obrać, przekroić na pół. Delikatnie wyciągnąć żółtko, przełożyć do miseczki i rozgnieść widelcem, oprószyć odrobiną soli i pieprzu. Szynkę pokroić w małą kostkę, dodać razem ze szczypiorkiem i majonezem do żółtka. Wymieszać i nałożyć na połówki jajek.