Jajka faszerowane szpinakiem

Jajka faszerowane  szpinakiem

Miłośnikom szpinaku polecam ciekawą przystawkę na karnawałowe (i nie tylko) spotkania z przyjaciółmi. Jajka wzbudzają ciekawość ponieważ zielony farsz przyciąga  wzrok i wywołuje wzmożoną pracę ślinianek. Jeśli tylko lubicie szpinak zachęcam do wypróbowania.

Zdjęcie - Jajka faszerowane  szpinakiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 7 jajek
  • 10 dag szpinaku (może być mrożony i można dodać go więcej)
  • olej + łyżka masła
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • ew. łyżka majonezu

Jajka ugotować na twardo. Szpinak usmażyć na oleju i maśle, dodać czosnek , smażyć chwilę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Jajka obrać, przekroić na pół, żółtka wydrążyć i dodać do szpinaku. Szpinak wymieszać dokładnie z żółtkami aby powstała gładka masa. Można dodać łyżkę majonezu ale nie jest to konieczne. Przyprawić solą i pieprzem.  Nadziewać połówki jajek i układać na półmisku.

Smacznego:)

Kategorie przepisów