Jajka faszerowane ( bez majonezu )
Na wielkanocnym stole jajka pojawiają się w przeróżnej postaci. Najczęściej są to jajka faszerowane, na wiele sposobów.
Polecam Wam jajka faszerowane bez majonezu. Farsz zrobiłam na bazie białej fasoli z puszki. Żeby farsz nie był mdły, dodałam do niego chrzan.
Jajka faszerowane to szybka i łatwa w przygotowaniu przystawka. Koniecznie posypcie je zieleniną - szczypiorkiem, natką pietruszki lub koperkiem. Będą ładnie wyglądały.
Taka wersja faszerowanych jaj, na pewno spodoba się osobom liczącym kalorie i zdrowo się odżywiającym. Farsz nie zawiera majonezu, a mimo to jest aksamitnie gładki i kremowy.
PRZEPIS NA JAJKA FASZEROWANE FASOLĄ
Składniki na jajka faszerowane:
Przygotowanie jajek faszerowanych:
Ugotowane jajka obrać ze skorupek i przekroić na pół. Z każdej połówki, za pomocą łyżeczki, wyjąć żółtka.
Żółtka przełożyć do miseczki.
Fasolę opłukać na sicie i dobrze odsączyć. Odsączoną fasolę dodać do gotowanych żółtek, dołożyć tarty chrzan. Całość doprawić szczyptą soli i pieprzem.
Przy pomocy blendera farsz zmiksować na gładką masę.
Farsz przełożyć do rękawa cukierniczego bądź szprycy do dekorowania tortów i wyłożyć w ugotowane białka, w zagłębienia po żółtkach.
Ewentualnie farsz nakładać małą łyżeczką.
Faszerowane jajka posypać siekanym szczypiorkiem, natką pietruszki lub koperkiem.
Smacznego !
Polecam Wam jajka faszerowane bez majonezu. Farsz zrobiłam na bazie białej fasoli z puszki. Żeby farsz nie był mdły, dodałam do niego chrzan.
Jajka faszerowane to szybka i łatwa w przygotowaniu przystawka. Koniecznie posypcie je zieleniną - szczypiorkiem, natką pietruszki lub koperkiem. Będą ładnie wyglądały.
Taka wersja faszerowanych jaj, na pewno spodoba się osobom liczącym kalorie i zdrowo się odżywiającym. Farsz nie zawiera majonezu, a mimo to jest aksamitnie gładki i kremowy.
PRZEPIS NA JAJKA FASZEROWANE FASOLĄ
Składniki na jajka faszerowane:
- 8-10 jaj ugotowanych na twardo
- puszka białej fasoli ( 400 g )
- 2 łyżeczki chrzanu ze słoiczka
- sól, pieprz
Przygotowanie jajek faszerowanych:
Ugotowane jajka obrać ze skorupek i przekroić na pół. Z każdej połówki, za pomocą łyżeczki, wyjąć żółtka.
Żółtka przełożyć do miseczki.
Fasolę opłukać na sicie i dobrze odsączyć. Odsączoną fasolę dodać do gotowanych żółtek, dołożyć tarty chrzan. Całość doprawić szczyptą soli i pieprzem.
Przy pomocy blendera farsz zmiksować na gładką masę.
Farsz przełożyć do rękawa cukierniczego bądź szprycy do dekorowania tortów i wyłożyć w ugotowane białka, w zagłębienia po żółtkach.
Ewentualnie farsz nakładać małą łyżeczką.
Faszerowane jajka posypać siekanym szczypiorkiem, natką pietruszki lub koperkiem.
Smacznego !