Jajecznica ze szparagami
Jajecznica ze szparagami i białą cebulką dymką oraz płatkami chili.
Składniki na jajecznicę ze szparagami:
2 porcje
- kilka zielonych szparagów
- jaja świeże 4-5 sztuk
- biała cebula dymka
- sól i pieprz
- oliwa lub masło 1 łyżka
- płatki chili
- grzanki (dowolne)
Jak zrobić jajecznicę ze szparagami?
Odłam końcówki szparag i potnij pod kątem na mniejsze kawałki. Ugotuj w lekko osolonym wrzątku 3-4 minuty i odcedź na sicie. W międzyczasie pokrój cebulę w drabną kostkę i usmaż na maśle lub oliwie. Wbij jaja i dopraw solą i pieprzem. Dodaj połowę szparagów i usmaż całość mieszając. Wyłóż na talerze. Na wierzch połóż resztę szparagów i posyp płatkami chili. Podawaj z grzankami ( u mnie sucharki z chałki).