Jajecznica ze szparagami

Jajecznica ze szparagami

 


Zdjęcie - Jajecznica ze szparagami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Jajecznica ze szparagami i białą cebulką dymką oraz płatkami chili.

Składniki na jajecznicę ze szparagami:

2 porcje

  • kilka zielonych szparagów
  • jaja świeże 4-5 sztuk
  • biała cebula dymka
  • sól i pieprz
  • oliwa lub masło 1 łyżka
  • płatki chili
  • grzanki (dowolne)


Jak zrobić jajecznicę ze szparagami?


Odłam końcówki szparag i potnij pod kątem na mniejsze kawałki. Ugotuj w lekko osolonym wrzątku 3-4 minuty i odcedź na sicie. W międzyczasie pokrój cebulę w drabną kostkę i usmaż na maśle lub oliwie. Wbij jaja i dopraw solą i pieprzem. Dodaj połowę szparagów i usmaż całość mieszając. Wyłóż na talerze. Na wierzch połóż resztę szparagów i posyp płatkami chili. Podawaj z grzankami ( u mnie sucharki z chałki).

Kategorie przepisów