Jajecznica ze szparagami
- Wynik: 10
- Czas przygotowania: 5minuty
- Czas gotowania: 5minuty
Najlepsze śniadanie to jajka, prawda? W tym sezonie nie było jeszcze jajecznicy ze szparagami zatem zapraszam:)
Składniki- zielone szparagi - 1/2 pęczka
- jajka - 3 szt.
- masło - 2 łyżki
- ser żółty - do posypania
- szczypiorek - do posypania
- pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Obciąć twarde końcówki szparagów, resztę pokroić na małe kawałki. Rozgrzać masło na patelni, wrzucić szparagi i smażyć, aż zmiękną. Wbić jajka, smażyć na małym ogniu, cały czas mieszając, do osiągnięcia swojego ulubionego stopnia wysmażenia jajek. Dodać starty ser, przemieszać. Przyprawić jajecznicę solą i pieprzem. Podawać posypane posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego:)