Jaglanka na śniadanie
Wykorzystanie kaszy jaglanej jest naprawdę wszechstronne.
Kiedyś nie do pomyślenia było, aby wykorzystać ją w formie słodkiej i do tego na śniadanie.
A dziś bardzo modne są właśnie jaglanki na śniadanie.
Aby urozmaicić swój jadłospis zdarza mi się czasami przygotować kaszę jaglaną o poranku.
Ale mogę też polecić inne przepisy z kaszy np:
lub
albo
Porcji: 1
Składniki:
3/4 woreczka kaszy jaglanej
3/4 szklanki mleka roślinnego/ zwykłego
3 łyżki wody
2 jabłka, pokrojone w kawałki (mogą być różne owoce)
2 szczypta cynamonu
Sposób przygotowania:
- Kaszę przed ugotowanie płuczemy pod bieżącą wodą.
- Gotujemy na mleku według przepisu na opakowaniu.
- Ugotowaną kaszę mieszamy z owocami i cynamonem.