Indyk z warzywami

Indyk z warzywami
Potrawka z indyka z warzywami, bardzo smaczna, aromatyczna. Doskonale smakuje w towarzystwie ryżu lub makaronu. Na patelni przesmażam i krótko duszę mięso, następnie dorzucam warzywa, wszystko doprawiam suszonymi ziołami i solą morską. Doskonały i prosty obiad dla całej rodziny ?

Zdjęcie - Indyk z warzywami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki / 3 porcje
  • 400 g mięsa z udźca indyka
  • 1 mały por ( tylko jasna część )
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 1/2 czerwonej papryki
  • garść kiełków ( u mnie sojowe )
  • spora szczypta majeranku, tymianku i oregano
  • oliwa do smażenia
  • sól morska
Mięso kroję w drobną kostkę, lub mielę. Marchewkę kroję w słupki, paprykę w paski,  por w plasterki. Cebulę kroję w piórka. Na większej patelni rozgrzewam oliwę, dodaję cebulę. Kiedy cebula lekko się zeszkli, dodaję mięso. Wszystko smażę, mieszając około 5 minut. Następnie dodaję suszone zioła i duszę pod przykryciem 10 minut. Dodaję warzywa, całość mieszam i duszę kolejne 10 minut. Pod koniec duszenia, dorzucam kiełki. Potrawę doprawiam do smaku solą morską. Podaję z ryżem parboiled. Smacznego ?

Zdjęcie - Indyk z warzywami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów