Hummus domowy

Zdjęcie - Hummus  domowy  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

250-300 g cieciorki - suszonej albo puszka gotowej

ok. 1/4 szklanki oliw

łyżka soku z cytryny

łyżeczka mielonego kuminu

sól do smaku

Sucha cieciorkę namoczyłam na noc w zimnej wodzie a rano ugotowałam w tej wodzie do miękkości. Ostudziłam i osączyłam ale wody nie wylałam.

Wszystkie składniki zmiksowałam w blenderze na gładką masę.

Jeśli okaże się za gęsta można dodać wody w której cieciorka się gotowała.

To jest wersja podstawowa - do cieciorki można też dodać czosnku, szpinaku, pieczonej ostrej papryczki albo pasty tahini.

Przepisy z tych kategorii

Pęczak z bakłażanem i fasolką szparagową

Pęczak z bakłażanem i fasolką…

figmara figmara
figowe smaki

Pieczone ziemniaczki z czosnkiem i rozmarynem

Pieczone ziemniaczki z czosnki…

Rusty fork Rusty fork
Rusty fork

Tarta Raffaello na zimno (wegańska)

Tarta Raffaello na zimno (wega…

Agata Agata
Pensamientos en un plato

Placki cukiniowe z czarnuszką

Placki cukiniowe z czarnuszką

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Kalafiorowe „risotto” z prawdziwkami
1

Kalafiorowe „risotto” z prawdz…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Parmigiana z cukinii
2

Parmigiana z cukinii

Tyna Tyna
In cooking we trust

Przepisy z tych kategorii

Pomidory faszerowane ryżem z bazylią i rozmarynem, z dodatkiem sosu z kawałków pomidora
2

Pomidory faszerowane ryżem z b…

Małgorzata Małgorzata
Codzienna kuchnia niecodzienna

Fasolka szparagowa z maślaną bułka tartą
1

Fasolka szparagowa z maślaną b…

Dzi Dzi
karmelowy

Brownie z dynią (wegańskie)
1

Brownie z dynią (wegańskie)

Agata Agata
Pensamientos en un plato

Pasta kanapkowa z czerwonej soczewicy
1

Pasta kanapkowa z czerwonej so…

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Cukinie faszerowane kaszą jaglaną i kurkami

Cukinie faszerowane kaszą jagl…

aronia aronia
Wiem co jem

Cukinia faszerowana kaszą pęczak i pomidorami

Cukinia faszerowana kaszą pęcz…

food² food²
Food Square