Hamburgery
Składniki na 6 hamburgerów:
- 700 g mielonego mięsa wołowego
- 1 łyżeczka sosu Worchestershire
- 1 łyżeczka katchupu
- 1 łyżeczka musztardy Dijon
- kilka kropel tabasco
- 1 mała czerwona cebula posiekana w drobną kostkę
- 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
- sól i pieprz
Wszystko wymieszać na jednolitą masę, doprawić solą i pieprzem. Z mięsa formować hamburgery o grubości 1 cm i smażyć na lekko natłuszczonej patelni ok. 2 min. z każdej strony.
Do bułki włożyć ulubione składniki np. sałatę pomidora, cebulę itp. no i oczywiście hamburgery, polać ketchupem i musztardą. Podawać do razu. Podobne wpisy HamburgeryCarpaccio wołowe z trzema różnymi sosami