Gulasz z karkówki z pieczarkami
Do ziemniaków, pampuch i wariatów makaronowych polecam gulasz:)
Gulasz z karkówki z pieczarkami
40 dag karkówki
40 dag pieczarek
2 cebule
1 pomidor
1 papryka marynowana
kostka bulionu grzybowego
oliwa z oliwek
3 ząbki czosnku
1 łyżka wegety
1 łyżeczka maggi
sól,pieprz do smaku
Pieczarki umyć,
pokroić w plastry i poddusić na patelni.
Cebulę pokroić w grube krążki i przesmażyć na 2 łyżkach oliwy z oliwek.
Karkówkę umyć, pokroić na kawałki, przesmażyć na oliwie. Następnie wymieszać przesmażone mięso z cebulą i pieczarkami. Dodać szklankę wywaru z bulionu grzybowego. Wrzucić starte ząbki czosnku, pokrojonego pomidora w kostkę i paprykę pokrojoną w paski. Dodać łyżkę wegety, łyżeczkę magii, pieprz i sól do smaku. Całość dusić pod przykryciem około 40 minut.