Gulasz z kapustą włoską

Gulasz z kapustą włoską
Zdjęcie - Gulasz z kapustą włoską - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 105
  • Czas przygotowania: 15minuty
  • Czas gotowania: 1h 30 min

Kolejne pyszne danie jednogarnkowe z dominującą nutą kapusty. Tym razem włoskiej. Bardzo polecam. Gulasz pasuje do ziemniaków ale z kaszą jaglaną smakuje po prostu wspaniale.

Składniki Instrukcje

Umyte i ouszone mięso pokroić w kostkę i obtoczyć w mielonej papryce. W granku rozgrzać olej, wrzucić mięso i przesmażyć. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę, w plasterki marchewkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, tymianek i chwilę wszystko razem dusić. Wlać około 3 szklanek wody, zmniejszyć ogień, przykryć i gotować, aż woda wyparuje w 70 % a mięso będzie już miękkie. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki oraz posztakowaną kapustę. Można wlać ok. 1/2 - 1 szklanki wody. Przemieszać i dusić ok. 15-20 min. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, Dodać śmietankę. Podawać z ziemniakami lub kaszą jaglaną.

Smacznego:)

Zdjęcie - Gulasz z kapustą włoską - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów