Gulasz z boczniakami

Gulasz z boczniakami
Zdjęcie - Gulasz z boczniakami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 20
  • Czas przygotowania: 10minuty
  • Czas gotowania: 10minuty

Kolejne pyszne danie z boczniaków. Szybkie w przygotowaniu i lekkie w jedzeniu. Idealnie zgrywa się z zielona papryką chociaż można oczywiście dodać każdą inną.  No i jak zwykle u mnie w towarzystwie kaszy orkiszowej ale świetny będzie też bulgur.

Składniki Instrukcje

Boczniaki, paprykę  i cebulę  pokroić w paski. Na patelni rozgrzać olej, włożyć najpierw grzyby i smażyć na rumiano. Następnie dodać cebulę i smażyć razem kilka minut. Dodać sos sojowy, musztardę, koncentrat pomidorowy i dusić razem ok. 10 min. Na koniec dodać paski zielonej papryki i smażyć chwilę, aż zmięknie. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać gulasz z kaszą posypany posiekaną natką pietruszki.

Smacznego:)

Zdjęcie - Gulasz z boczniakami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów