Gulasz wieprzowy

Gulasz wieprzowy
Składniki:
  • 1,2 kg wieprzowiny (ja używam najczęściej karkówki lub łopatki)
  • 2 cebule pokrojone w kostkę
  • 1 marchewka pokrojona w kostkę
  • 1 pietruszka pokrojona w kostkę
  • 1 obrany pomidor pokrojony w kostkę
  • 6 ziaren ziela angielskiego
  • 3 liści laurowych
  • 2 łyżki śmietany
  • około 1 łyżka mąki
  • sól, pieprz
Zdjęcie - Gulasz wieprzowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

    Mięso oczyścić z nadmiaru tłuszczu, pokroić w kostkę i obsmażyć porcjami na patelni ( jeżeli wrzucimy całe mięso, to nie będzie się smażyło, tylko gotowało). Cebulę podsmażyć.Obsmażone mięso przełożyć do garnka, zalać wodą, dodać warzywa, podsmażoną cebulę, ziele angielskie i liść laurowy i gotować, aż mięso zmięknie, zabielić śmietaną z mąką, doprawić solą i pieprzem.

    Podobne wpisy Gulasz wieprzowyZdjęcie - Gulasz wieprzowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

    Gulasz wołowy z pręgi

    Zdjęcie - Gulasz wieprzowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

    Gulasz wieprzowo - drobiowy na winie

    Zdjęcie - Gulasz wieprzowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

    Krupnik

    Zdjęcie - Gulasz wieprzowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

    Zupa grochowa

    Kategorie przepisów