Gulasz drobiowy z pieczarkami
2 piersi kurczaka
20 dag pieczarek
4 suszone grzybki
1/2 czerwonej papryki
1 cebula
sól
pieprz
czerwona papryka w proszku
olej
mąka(do oprószenia mięsa)
gałązki mięty
Mięso pokroić w kostkę, oprószyć mąką, wrzucić na rozgrzany olej. Zrumienić ze wszystkich stron, wrzucić do gara z odrobiną wody (może być wywar). Cebulę obrać, pokroić w piórka, wrzucić na rozgrzany tłuszcz. Dodać pokrojone w plastry pieczarki i czerwoną paprykę. Całość delikatnie przesmażyć i dodać do mięsa. Namoczone grzyby wrzucić do reszty składników, dolać odrobinę wywaru. Doprawić solą, pieprzem i czerwoną papryką do smaku. Dusić pod przykryciem do miękkości.
Pod koniec duszenia dodałam 3 gałązki mięty.