Guacamole

Guacamole

Postanowiłam dać awokado kolejną szansę, tym razem w postaci meksykańskiego guacamole, na które przepis znalazłam u Viridianki. Po degustacji stwierdzam, że całkiem dobre to było, ale mimo to awokado nie będzie należeć do grona moich ulubionych składników :))

Guacamole jest moją kolejna propozycją w ramach akcji "Z widelcem przez kuchnie obu Ameryk".

Zdjęcie - Guacamole  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

- 2 dojrzałe awokado

- sok z 1 limonki

- 1/2-1 drobno posiekanej papryczki chili

- 1 drobno posiekana czerwona cebula

- 2 ząbki czosnku

- 2 pomidory, pozbawione skórki i gniazd nasiennych, pokrojone w kostkę (dałam jeden)

- łyżka posiekanej kolendry/natki pietruszki (dałam natkę)

- sól, pieprz

Wykonanie:

W  moździerzu rozetrzeć czosnek z solą na gładką papkę. Dodać  awocado oraz sok z limonki, dokladnie rozgnieść. Do masy dorzucić pozostałe składniki: papryczkę, cebulę, pomidory i natkę. Wymieszać, doprawić do smaku. Smacznego :)

Zdjęcie - Guacamole  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów