Grzanki z borowikami
To już ostatnie tegoroczne prawdziwki, choć kilka porcji jeszcze zamroziłam. Tym razem usmażone zaserwowałam na grzankach. Pycha! Tak prosto przyrządzone, a smakują jak przystawka z najlepszej knajpy...
Składniki:
- kilka świeżych prawdziwków,
- kilka kromek chleba lub bułki,
- oliwa z oliwek,
- masło,
- 1-2 ząbki czosnku,
- sól, świeżo zmielony pieprz,
- oliwa truflowa do skropienia (niekoniecznie).
Przygotowanie: Grzyby oczyścić i pokroić małe na połówki, a duże na plastry. Podsmażyć na mieszance oliwy i masła (po łyżce oliwy i masła) do odparowania płynu i lekkiego zrumienienia. Dodać posiekany czosnek, doprawić. Grzanki podpiec na patelni grillowej. Układać na nich podsmażone i doprawione prawdziwki. Można skropić oliwą truflową. Mmmm...:-)