Gofry chlebowe

Gofry chlebowe


Zdjęcie - Gofry chlebowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiChlebowe gofry z pastą z pieczonej papryki i fety, z ogórkiem, fetą, rukolą i kiełkami brokuła


Składniki:

Ciasto:

300 g mąki orkiszowej chlebowej typ 1100

2 łyżki siemienia lnianego

200 ml wody

1/2 łyżeczki cukru

1/2 łyżeczki soli

1 łyżeczka drożdży lub proszku do pieczenia ( jeśli chcemy mieć gofry od ręki )

Pasta z pieczonej papryki:

1 opakowanie fety

1 pieczona papryka z zalewy naturalnej

szczypta paptyki mielonej wędzonej



Przygotowanie:

Skałdniki na ciasto mieszamy w misce. Odstawiamy do wyrośnięcia. Jeśli wybierasz wersję z proszkiem do pieczenia piecz od razu. Wersja w drożdżami wyratsa przynajmniej godzinę. Wyrośnięte ciasto przelwamy porcjami na rozgrzaną gofrownicę. Piecz 10-15 minut.

Fetę i paprykę zmiksuj na pastę i dopraw wędzona papryką. Nałóż porcję na wypieczonego gofra i dekoruj ulubionymi składnikami.


Zdjęcie - Gofry chlebowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami



Kategorie przepisów