Gofry bananowe

Lato i gofry - taka para idealna. Ale gofry to zwykle miliony kalorii, ita śmietana, cukier, polewa...
Odchudzamy gofry i robimy wersję fit. Mówię Wam, są cudownie pyszne.
Gofry bananowe, to nie są typowe gofry. Jest to bardziej wersja pancakes pieczonych w gofrownicy. No ale skoro wygląda jak gofer, to jest to GOFER !
Gofry bananowe przygotuj na śniadanie lub jako zdrowy deser, gdy masz ochotę na coś pysznego.
Ulubione dodatki: owoce, jogurt, miód czy masło orzechowe, dopełnią smaku i dodadzą smaku.


Zdjęcie - Gofry bananowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami






PRZEPIS NA GOFRY BANANOWE



Składniki:


  • 2 jajka
  • 1 dojrzały banan
  • 120 g maki orkiszowej lub innej
  • szczypta sody





Przygotowanie gofrów:





Oddzielić żółtka od białek.
Żółtka zmiksować z bananem, a białka ubić na sztywną pianę.


Do zmiksowanego banana wsypać mąkę połączoną z sodą, dobrze połączyć składniki.

Na koniec dodać do ciasta pianę z białek i delikatnie wymieszać.


Gofrownicę posmarować odrobiną oleju kokosowego. Na rozgrzaną gofrownicę wykładać porcje ciasta. Piec gofry przez około 3 minuty.



Gofry podawać z ulubionymi dodatkami.
Zdjęcie - Gofry bananowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Gofry bananowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Smacznego !

Kategorie przepisów

Podobne przepisy