Flaki

Składniki:
  • 1 kg mrożonych, krojonych flaków
  • 2 udka z kurczaka
  • starte warzywa: 2 marchewki, 1 pietruszka
  • gałka muszkatołowa
  • sól, pieprz
  • ziele angielskie
  • liście laurowe
  • 1 łyżeczka pasty imbirowej
  • majeranek

Flaki opukać kilkakrotnie, następnie dodać warzywa, udka, liść laurowy, ziele angielskie i przyprawy, oprócz pasty imbirowej i zalać wodą, Gotować do miękkości, wyjąć udka – mięso oddzielić od kostek i dołożyć do flaków. Doprawić.

Zdjęcie - Flaki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Podobne wpisy FlakiZdjęcie - Flaki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Flaki po warszawsku

Zdjęcie - Flaki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Ciorba de burta, czyli flaki po rumuńsku

Zdjęcie - Flaki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zupa czosnkowo - cebulowa

Zdjęcie - Flaki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Gulasz wieprzowo - drobiowy na winie

Przepisy z tych kategorii

Phở . Wietnamska zupa z francusko-chińskimi korzeniami

Phở . Wietnamska zupa z francu…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Kapuśniaki
2

Kapuśniaki

Alicja Alicja
Czekoladowa muffinka

Pikantny rosół po portugalsku

Pikantny rosół po portugalsku

Bożena Bożena
Moje domowe kucharzenie

Kaczka pieczona w glazurze pomarańczowo-miodowej

Kaczka pieczona w glazurze pom…

Dzi Dzi
karmelowy

Pikantne pierożki drożdżowe z kurczakiem

Pikantne pierożki drożdżowe z…

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

Kurczak w cieście kokosowym

Kurczak w cieście kokosowym

mapik2705 mapik2705
Świat Domowej Kuchni

Przepisy z tych kategorii

Tatar

Tatar

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Pomidorowa z domowym makaronem

Pomidorowa z domowym makaronem

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Bigos staropolski
1

Bigos staropolski

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Szyszki
1

Szyszki

Aleglodomorek Aleglodomorek
Aleglodomorek

Śledzie po kaszubsku

Śledzie po kaszubsku

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Kapusta z grochem

Kapusta z grochem

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny