Flaczki z boczniaków

Flaczki z  boczniaków

 

Zdjęcie - Flaczki z  boczniaków - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

składniki:

50 dag boczniaków

2 marchewki

1 pietruszka

1/4 selera

1/2 pora

1 cebula

listki laurowe (3 do 4 szt.)

ziele angielskie (dałam 5 ziarenek)

2 ząbki czosnku

czarny pieprz

sól

majeranek

olej

Cebulę i pora pokroić w cienkie plasterki, wrzucić na rozgrzany olej i zeszklić. Grzyby pokroić w cienkie paski, wrzucić do gara i zalać wodą(około 1,5l.) Dodać starte na tarce warzywa(selera daję w kawałku a po ugotowaniu go wyjmuję), listki laurowe, ziele angielskie i zeszkloną cebulę z porem. Gotować aż boczniaki będą miękkie. Pod koniec doprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem i rozgniecionym czosnkiem. Można również użyć gotowej mieszanki przypraw do flaków. Odstawić do przegryzienia się smaków.

 

 

 

Zdjęcie - Flaczki z  boczniaków - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Flaczki z  boczniaków - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Flaczki z  boczniaków - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Flaczki z  boczniaków - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów