Faszerowana cukinia

Faszerowana cukinia

2 cukinie

1 pomidor

torebka ryżu

20 dag mięsa gotowanego(karkówka lub inne)

1 cebula

2 ząbki czosnku

pieprz

sól

bazylia

5 dag sera żółtego

olej

 

 

 

 

 

 

 

Cukinię umyć, przekroić na połówki, wydrążyć z nasion, lekko posolić. Pomidora umyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. To samo zrobić z cebulką. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić cebulkę, lekko zrumienić, dodać pomidora i rozgnieciony czosnek. Mięso zmielić przez maszynkę, dodać do cebulki i pomidora. Ryż ugotować w/g instrukcji na opakowaniu. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić solą, pieprzem, bazylią do smaku.

Gotową masą, faszerować przekrojone cukinie. Włożyć do piekarnika i piec w temp. 180 st. przez około 20 minut. Pod koniec pieczenia włożyć starty ser.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Faszerowana cukinia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Faszerowana cukinia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

Kategorie przepisów