Eton mess z brzoskwiniami

Eton mess z  brzoskwiniami

Ten deser powstał pod wpływem silnego pragnienia na coś słodkiego a że często przeglądam przepisy Nigelli więc się długo nie zastanawiałam nad wyborem. Zmieniłam jedynie truskawki na brzoskwinie bo nie chciałam użyć mrożonych. Ze świeżymi truskawkami zrobię ten deser napewno w sezonie bo jest przepyszny a robi się go ekspresowo.

Zdjęcie - Eton mess z  brzoskwiniami  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • puszka brzoskwiń
  • 2 łyżeczki cukru
  • 2 szklanki śmietany kremówki 
  • bezy
  • Kremówkę ubić. Bezy pokruszyć na większe kawałki. Dodać do ubitej śmietany i wymieszać. Dodać pokrojone brzoskwinie. Nakładać do pucharków i podawać.

    Smacznego:)

     

    Kategorie przepisów