Espresso migdałowe

Espresso  migdałowe

Do wczorajszej rolady polecam pyszną kawę o smaku amaretto. Lubię takie urozmaicenia, od czasu do czasu, taka kawa kojarzy mi się z czymś odświętnym. Jeśli lubicie amaretto polecam:)

Zdjęcie - Espresso  migdałowe  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 2 czubate łyżeczki kawy do espresso
  • mały kieliszek amaretto
  • świeże mleko 3,2%
  • brązowy cukier trzcinowy
  • ew. siekane migdały

Przygotować kawę espresso. Następnie podgrzać mleko i ubić do uzyskania mlecznej piany. Do kawy wlać amaretto, ew. cukier,  na wierzchu ułożyć kopczyk z piany mlecznej. Resztę mleka wlać po ściance filiżanki. Można przystroic siekanymi migdałami.

Na zdrowie:)

Kategorie przepisów