Dżem jabłkowy z cynamonem

Dżem jabłkowy z cynamonem
Zdjęcie - DŻEM JABŁKOWY Z CYNAMONEM - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - DŻEM JABŁKOWY Z CYNAMONEM - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - DŻEM JABŁKOWY Z CYNAMONEM - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - DŻEM JABŁKOWY Z CYNAMONEM - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Pyszny domowy dżem jabłkowy przepisu mojej cioci Idealny dodatek do naleśników, placków czy ciast ! Często wyjadany łyżeczką ze słoika bez dodatków 😄 PS:Już wkrótce kolejne przepisy na domowe przetwory ! SKŁADNIKI: 1 kg jabłek (waga po pokrojeniu) 1 szklanka cukru (zależy od tego jakich jabłek używamy) 1 łyżeczka cynamonu SPOSÓB WYKONANIA: 1.Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Przekładamy do
garnka, zasypujemy cukrem i zostawiamy na noc. 2. Na drugi dzień jabłka gotujemy na małym ogniu z
dodatkiem korzennych przypraw. Mieszamy co jakiś czas aby jabłka się nie
przypaliły, do momentu aż cukier się rozpuści, a masa zrobi się bardzo gęsta. 3.  Gorące jabłka
nakładamy do wyparzonych słoiczków i zakręcamy. Odwracamy do góry dnem do
słoiczków i zakręcamy . Odwracamy do góry dnem i zostawiamy do wystygnięcia.

Kategorie przepisów